Elektromobilis ir krovimo kabelis

Nauji elektromobiliai 2022 metais

Rivian elektrinis visureigis
2856 views 1 komentarus

Elektromobilių pasaulis jau iš tikrųjų žengia į kitą vystymo stadiją ir naujų modelių pasirinkimas darosi vis platesnis ir platesnis. Pasaulyje jau praktiškai nebeliko automobilių gamintojų (su keliomis išimtimis), kurie nepaskelbė apie naujai kuriamus modelius, kurie pasirodys ne tik 2022, bet planai sudaryti net iki 2025 ar 2030 metų.

Kaip tik šiandien Renault kompanija paskelbė, jog nuo 2030 metų jie jau nebegamins jokių dyzelinių ar benzininių modelių ir užsiims tik elektromobilių gamyba. Panašius planus seniau jau buvo paskelbusi Volvo, Mercedes Benz, o didžiausi gamintojai kaip VW ar Toyota taip pat iš esmės gamins tik elektromobilius.

2022 metai tikrai bus vaisingai naujiems elektromobilių modeliams, tad apžvelkime kas mūsų laukia artimoje ateityje.

Audi A6 e-tron

Elektromobilis Audi A6 e-tron

Audi e-tron modelis buvo ganėtinai sėkmingas, tad Audi plečia savo modelių paletę.

Audi A6 e-tron modelis galės nuvažiuoti net iki 600 kilometrų ir turės net 469 arklio galias, tad toks modelis tikrai nepadarys gėdos Audi markei, o taip pat bus ir puikus konkurentas ne tik Tesla, bet ir kitiems gamintojams.

Audi Q4 e-tron ir Q4 Sportback e-tron

Elektromobilis Audi Q4 e-tron

Audi Q4 elektromobiliai yra gan solidus atsakas itin sėkmingam Tesla Model Y modeliui šioje klasėje.

Audi Q4 e-tron – tai kompaktiškas ‘crossover’is’, kuris galės nuvažiuoti apie 400 kilometrų, krautis 125 kW greičiu ir kainuos nuo 40 000 eurų, tad tikrai patenks į Tesla Model Y kainų skalę.

BMW i4

Nauji elektromobiliai 2022 - BMW i4

BMW gamintojas dar gūdžiais 2013 metais, kai elektromobilių pasaulyje tebuvo keli modeliai, pristatė ganėtinai sėkmingą BMW i3 modelį ir 2022 metais pagaliau atėjo laikas išplėsti savo elektromobilių aruodą.

BMW i4 modelis turėtų turėti 81,5 kWh bateriją, su kuria elektromobilis turėtų įveikti netoli 500 kilometrų. Šis elektromobilis taip pat bus ganėtinai vikrus ir iki 100km/h pasieks per 5.7 sekundės.

BMW i4 kaina prasidės nuo maždaug 50 000 eurų.

BMW i7

Nauji elektromobiliai 2022 - BMW i7

Nauji elektromobiliai 2022 m. turėtų pasipildyti ir BMW i7 modeliu. Nors BMW i7 pristatymo data nustumta link 2023, bet galbūt pirmuosius modelius gatvėse pamatysime jau ir 2022 metų gale.

BMW i7 jau yra aukštesnės klasės modelis, kurio kaina turėtų prasidėti nuo maždaug 90 000 eurų, o elektromobilis turėtų turėti 100 kWh bateriją ir nuvažiuoti net iki 600 kilometrų.

BMW iX

Nauji elektromobiliai 2022 - BMX iX

BMW iX yra dar vienas puikus BMW elektromobilis ‘i’ BMW elektromobilių šeimoje.

BMW iX bus šios klasės flagmanas su 516 arklio galių, 500 kilometrų nuvažiuojamu atstumu ir net 200 kW įkrovimo greičiu.

Bollinger B1

Nauji elektromobiliai 2022 - Bollinger B1

Bollinger B1 modelio Lietuvoje turbūt greitu metu nepamatysime, nebent atsiras koks nors bekelės entuziastas, kuris norės turėti išskirtinį modelį savo garaže.

Bollinger paskelbė apie savo elektrinį visureigį dar prieš keletą metų ir 2022 metai turėtų tapti rimtesnės produkcijos pradžios metais.

Bollinger turėtų būti tikras bekelės žvėris su 614 arklio galių ir 120 kWh baterija.

Prieš keletą metų Bollinger specifikacijos ir tikslai buvo tikrai įkvepiantys ir įdomūs, nes dar kokiais 2017 metais beveik niekas rimtai nekalbėjo apie elektrinius visureigius ir jų masinę gamybą, tačiau 2022 metais Bollinger jau turės itin stiprią konkurenciją iš rivi ar Ford Lightning.

Tad šis Bollinger elektrinis visureigis, kuris kainuoja virš 100 000 eurų, turės tikrai nemenką konkurenciją ir turbūt turės stipriai pagerinti savo specifikacijas, nes Rivian, Ford, Tesla ar GM kompanijos su savo elektriniais visureigiais tikrai nenusileis, bet netgi daugumoje vietų lenks Bollinger.

Tereikia palinkėti Bollinger sėkmės šiame jau konkurencingame lauke.

Byton M-Byte

Nauji elektromobiliai 2022 - Byton M-Byte

Lietuvoje kinietiški automobiliai yra itin nepopuliarūs, bet kai kurie kiniški elektromobiliai šiuo metu yra populiarūs ne tik Azijoje, bet jų populiarumas auga ir Norvegijoje, ir JAV. Ypatingai turint omenyje jų pažangias baterijas ir jau tikrai nei kiek neatsiliekantį dizainą bei kokybę.

Be kitų garsių Kinijos gamintojų, Byton taip pat kuria itin elegantiškus modelius ir turi ką pasiūlyti rubrikai „nauji elektromobiliai 2022”.

Byton M-Byte modelis turės 72 kWh ir 95 kWh baterijas, o su didesniąja baterija bus galima įveikti apie 450 kilometrų. Kaina: nuo 40 000 eurų.

Cadillac Lyriq

Elektromobilis Cadillac Lyriq

Pagaliau ir legendinis Cadillac gamintojas išleis savo pirmąjį elektromobilį.

Cadillac Lyriq elektromobilis turėtų turėti apie 100 kWh bateriją ir nuvažiuoti apie 500 kilometrų. Orientacinė kaina: nuo 55 000 eurų.

Fiker Ocean

Elektromobilis Cadillac Lyriq

Fisker yra labai ambicinga nauja automobilių gamintoja su dideliais tikslais, tad telieka tikėtis, kad Fisker ar Lucid kompanijos sėkmingai „išplauks” į paviršių kaip tai padarė Tesla.

Fisker Ocean yra itin patrauklus modelis, nes turės ne tik saulės kolektorius ant stogo (kas suteiks visiškai nemokamą energiją), bet ir 500 kilometrų nuvažiuojamas yra itin patogus.

Kaina pigiausio modelio taip pat suteikia daug vilčių, jog elektromobiliai taps vis labiau prieinami: nuo 35 000 eurų.

Ford F-150 Lightning

Ford F150 Lightning elektrinis visureigis

Mes jau kalbėjome apie šį naują Ford „žveriuką” savo bloge, galite paskaityti čia: Ford F-150 Lightning elektrinis visureigis.

Rinkoje greit pasirodysiant Tesla Cybertruck ir vis daugiau liaupsių sulaukiantis Rivian visureigis privertė Ford kompaniją imtis greitų veiksmų ir kurti savąjį elektrinį modelį, kuris realiai yra populiariausio visureigio JAV elektrinė kopija.

Ford F-150 Lightning yra puikus elektrinis visureigis tinkantis ne tik darbui, bet ir laisvalaikui ar nuotykiams kalnuose/miškuose/ir t.t.

Daugelio profesionalų taip pat labai gerai įvertintas šis modelis galės nuvažiuoti apie 500 kilometrų, o pagreitėti iki 100km/h per 4 sekundes. Tad su tokiu „tanku” galėsite lengvai varžytis su eiliniais Porsche modeliais.

Hyundai Ioniq 6

Nauji elektromobiliai 2022 - Hyundai Ioniq 6

Nauji elektromobiliai 2022 pasipildo ir nauju Hyundai modeliu – Hyundai Ioniq 6 yra vyresnysis Hyundai Ioniq 5 brolis, kuris galės nuvažiuoti apie 500 kilometrų.

Jeep Wrangler EV

Elektromobilis Jeep Wrangler EV

Kaip ir Ford ar GM, Jeep kompanija taip pat suskubo ruošti savo elektrinius visureigius.

Jeep Wrangler modelis yra puiki nuotykių elektro transporto priemonė, kuri turės 285 arklio galias, tačiau daugiau duomenų apie tikslų nuvažiuojamą atstumą ar baterijos dydį nėra pateikta.

Tikekimės, kad šis modelis galės nuriedėti bent 400 kilometrų.

Kia EV6

Elektromobilis Kia EV6

Kia yra tikrai patikimas elektromobilių gamintojas ir iki 2026 metų Kia žada iš viso pristatyti net 11 naujų KIA elektromobilių.

Nauji elektromobiliai 2022 sąrašą papildo Kia EV6, kuri galės nuvažiuoti iki 500 kilometrų, o galingiausias modelis turės net 576 arklio galias.

Kompaktiškas, patikimas, vikrus KIA.

Mercedes-Benz EQA

Nauji elektromobiliai 2022 - Mercedes-Benz EQA

Mercedes kompanija šiuo metu investuoja milijardus į savo elektromobilius, nes atsilikti šioje naujoje rinkoje būtų itin pavojingas ir kvailas žingsnis.

Iki šiol Mercedes elektromobiliai nebuvo itin sėkmingi bei jų nuvažiuojamas atstumas nebuvo patrauklus eiliniam vairuotojui, tad tikėkimės, kad 2022 metai bus proveržio metai Mercedes kompanijai ir ateityje jie sukurs daug sėkmingų modelių.

Mercedes-Benz EQA galės nuvažiuoti apie 400 kilometrų ir turės nuo 187 iki 280 arklio galių.

Kaina nuo 55 000 eurų.

Mercedes-Benz EQE

Mercedes-Benz EQE aukštesnės klasės elektromobilis, kuris galės nuvažiuoti jau netgi apie 600 kilometrų, tad bus geras konkurentas Tesla kompanijos elektromobiliams.

Nissan Ariya

Nissan kompanija kaip ir BMW taip pat buvo pionierė elektromobilių pasaulyje ir sėkmingai pardavė tūkstančius Nissan Leaf modelių, o dabar atėjo laikas kurti dar geresnius ir greitesnius modelius.

Nauji elektromobiliai 2022 metai turėtų pasipildyti Nissan Ariya, kuris žada pasirodyti 2022 metų rudenį ir galės nuvažiuoti apie 500 kilometrų, o kaina prasidės nuo 42 000 eurų.

Rivian R1S

Rivian elektrinis visureigis

Rivian R1S yra antrasis Rivian kompanijos modelis, kuris telpa į SUV kategoriją.

Tai itin akiai mielo dizaino džipas, kuris galės nuvažiuoti virš 500 kilometrų ir yra skirtas nuotykių ieškotojams.

Nežinia kada Rivian modelius išvysime Europoje, bet pirmieji Rivian R1S elektromobiliai JAV keliuose pasirodys jau 2022 metais.

Naujo modelio kaina nuo 63 000 eurų.

Tesla Cybertruck

Cybertruck elektromobilis

Tesla Cybertruck yra turbūt laukiamiausias naujas elektromobilis visame pasaulyje ir tikėkimės, kad jis dienos šviesą JAV keliuose išvys 2022 metais (nors pastaruoju metu sklando gandai, jog jo masinė gamyba visgi prasidės 2023 metais).

Galingiausias trijų variklių Cybertruck modelis galės nuvažiuoti net 800 kilometrų! Šis modelis bus itin konkurencingas, nes realiai jokie didieji gamintojai nežada artimiausiu metu išleisti modelio, kuris nuvažiuotų panašų atstumą.

Toyota bZ4X

Elektromobilis Toyota bZ4X

Labai ilgą laiką kompanija Toyota kontempliavusi vandenilio technologiją automobiliuose, pagaliau išleidžia pilnai elektrinį Toyota bZ4X modelį.

Tai bus jų pirmasis elektromobilis, kuris galės nuvažiuoti apie 400 kilometrų.

Toyota žada išleisti daugybę naujų modelių dar iki 2025 metų, tad galime tik tikėtis, jog jų nauji modeliai bus kokybiški ir 400 kilometrų nebus riba.

Volvo C40 Recharge

Volvo kompanija taip pat labai atsakingai ir ambicingai žvelgia į elektromobilių rinką, tačiau Volvo C40 Recharge nuvažiuojamas atstumas šiek tiek nuvilia: apie 300 kilometrų.

Niekas nesiginčija dėl kokybiškos Volvo gamybos ar subtilaus dizaino, tačiau baterijų gamybos pusėje jiems reikia greitų sprendimų, nes 300 kilometrų atstumas yra absoliučiai nekonkurencingas.

Išvados

„Nauji elektromobiliai 2022” sąrašą papildys dar ir keletas kitų modelių, ypatingai daug jų Kinijoje ir netgi Vietname. Modelių pasirinkimas eiliniam vairuotojui kasmet kone dvigubėja ir jau turėsime ne tik visą paletę Tesla ar Volkswagen elektromobilių, bet į žaidimą pilnu greičiu žengia Audi, BMW, Toyota, Kia, Mercedes ir kiti gamintojai.

Itin džiugu matyti, jog absoliuti dauguma siūlo modelius, kurie nuvažiuoja bent 400 kilometrų, o dažnas ir 500 kilometrų.

Ateityje 500 kilometrų atstumas taps standartu, o 700-800 kilometrų atstumas taip pat nebus naujiena.

Telieka laukti visų šių modelių Lietuvos keliuose, ko pasekoje teturėsime gražesnę ir švaresnę mūsų aplinką.

 

Ar šis įrašas buvo naudingas?
Taip
Ne

One comment

  1. beef online parašė:

    … [Trackback]

    […] Info on that Topic: voltlab.lt/nauji-elektromobiliai-2022-metais/ […]