Elektromobilis ir krovimo kabelis

Volkswagen elektromobiliai

Elektromobilis Volkswagen ID4
1806 views 0 komentarus

Pasauliui apsisprendus, jog anksčiau ar vėliau dyzeliniai ar benzininiai automobiliai visgi turės absoliučiai pasitraukti iš gamybos, o Teslai padarius didžiulius techninius šuolius ir visus konkurentus palikus už savęs, pirmas itin didelis ir galingas automobilių gamintojas, kuris nusprendė pilna galva nertį į elektromobilių pasaulį buvo būtent Volkswagen grupė iš Vokietijos.

Volkswagen per metus parduoda apie 10 milijonų automobilių ir tik Toyota gali pasigirti panašiais skaičiais.

Volkswagen grupės vadovas Herbert Diess nustatė gaires ir garantavo milijardines investicijas į baterijų, programinės įrangos ir į visų kitų sričių,  reikalingų kurti elektromobilius, skaičius.

Reikia turėti omenyje, jog Volkswagen grupė gamina ne tik Volkswagen elektromobilius, bet jiems priklauso tokios kompanijos kaip Porsche, Audi, Škoda ir kitos. To pasakoje mes jau turime Porsche Taycan, Audi E-tron, Škoda Enyaq.

Pati Volkswagen grupė jau keletą metų kuria elektromobilius (tokius kaip E-Up ar E-Golf), bet daugiausiai žadanti ir daugiausiai investicijų sulaukianti yra ID linija, kurioje iki 2025 metų bus net apie 10 skirtingų modelių elektromobilių. Šiuo metu yra išleisti jau 4 skirtingi ID linijos elektromobiliai, o jų pardavimai jau turėtų džiuginti Volkswagen vadovybę.

Apžvelkime skirtingus Volkswagen elekromobilius.

Volkswagen ID 3

elektromobilis VW ID3

elektromobilis VW ID3

Volkswagen ID 3 elektromobilis yra maždaug Volkswagen Golf dydžio kompaktiškas elektromobilis, kurio jau tūkstančiai kas mėnesį yra parduodami Europoje.

Volkswagen ID 3 turi tikrai puikias specifikacijas ir jau gali patenkinti daugelio lūkesčius.

Nuvažiuojamas atstumas su 77 kW baterija: iki 550km

Įkrovimo greitis: 125 kWh

Sąnaudos 100km: tik 16,7 kWh

Volkswagen ID 4

Volkswagen ID4

Volkswagen ID4

Volkswagen ID 4 elektromobilis jau yra didesnis modelis puikiai tinkantis visai šeimai.

Vėlgi turintis puikias specifikacijas, kurios tenkina ilgų kelionių poreikius.

Nuvažiuojamas atstumas su 77 kW baterija: virš 400km

Įkrovimo greitis: 125 kWh

Sąnaudos 100km: 18,8 kWh

Volkswagen ID 5

Volkswagen elektromobilis

Volkswagen ID 5 elektromobilis yra kupė versija Volkswagen ID 4 modelio.

Duomenys yra praktiškai identiški ir turbūt pasirinkimas tarp šių elektromobilių bus grynai skonio reikalas.

Volkswagen ID 6

Volkswagen elektromobilis

Volkswagen ID 6 elektromobilis yra didžiausias šio modelio variantas.

Šis elektromobilis taip pat turės kelias stiliaus ir baterijos dydžio variacijas.

Nuvažiuojamas atstumas su 77 kW baterija: virš 400km

Įkrovimo greitis: 125 kWh

Sąnaudos 100km: 20 kWh

Būsimi Volkswagen elektromobiliai

Volkswagen grupė tikrai ties 4 elektromobiliais nesustos ir ateityje išleis keletą kitų ID linijos modelių.

Volkswagen ID 1 – šis modelis nuo 2023 metų pakeis VW E-up! mažąjį elektromobilį. Tai puikus kompaktiškas miesto modelis, kuris gebės nuvažiuoti ir didesnius atstumus tarp miestų.

Volkswagen ID 2 – Volkswagen crossover’is, kuris bus išleistas nuo 2023 metų. Tikimasi, jog jo kaina jau suksis apie 20 000 eurų.

Volkswagen ID 7 – elektromobilis, kuris dydžiu turėtų prilygti Volkswagen Passat modeliams. Tai jau virš 500 kilometrų nuriedantis elektromobilis, kuris turi 82 kWh bateriją ir beveik 300 arklio galių.

Volkswagen ID Buzz – tai vienas pirmųjų pasaulyje elektrinių autobusiukų skirtų asmeniniam vartojimui (ne prekių pervežimui). Tai graži senojo Volkswagen hipių autobusiuko elektrinė versija, kuri galės nuriedėti net virš 500 kilometrų. Tai  vienas laukiamiausių Volkswagen elektromobilių, kuris puikiai tiks ilgoms kelionėms ir nuotykiams gamtoje ir kalnuose.

Volkswagen elektromobilis

Volkswagen ID Buggy – tai jau tikrai ne Lietuvos rinkai skirtas elektromobilis, kadangi jis neturi nei stogo ir galbūt net neturės šoninių langų. Tai jau šiltiems kraštams skirtas elektromobilis, su kuriuo galima lakstyti po paplūdimius ar kopas.

Taip pat reikia turėti omenyje ir Škoda, Audi ar Porsche būsimus elektromobilius, kurių tik daugės.

Volkswagen elektromobilių kainos

Volkswagen kaip ir visada taikosi į vidutines pajamas uždirbančius asmenis ir jų elektromobiliai dažnu atveju yra pigesni už Tesla elektromobilius ar kitus konkurentus.

Šiuo metu Volkswagen elektromobilių kainos prasideda nuo 35 000 eurų, bet ateityje, nuo maždaug 2023-2025 metų tikimasi sulaukti modelių, kurie kainuos ir 20 000 eurų.

Reikia turėti omenyje, jog būtent apie 2025 metus elektromobiliai kainuos tiek pat kiek jų dyzeliniai variantai, o vėliau taps ir pigesni.

Ar šis įrašas buvo naudingas?
Taip
Ne

Komentarai uždrausti.